i Kalami! Food Trip

Sugdan nato ang atong semana sa usa ka lamian ug ang pinakapaborito nga sud-an sa mga Pinoy ang “Adobo”

Mga gikinahanglan:

1 k. pork liempo (belly), cut into big cubes
1/2 head garlic, crushed
1/2 cup vinegar
1/4 cup soy sauce
2 tbsp. brown sugar
3 pcs. bay leaf
1 tsp. peppercorns, crushed
salt


Mga pamaagi sa pagluto:

Ang akong secreto, ako sa na sya nga pakupsan (adobohon ba hantod
magawas iya mantika). Hugasan nimo ang pork tapos ibutang nimo sa kalaha
kung gamay ra iya tambok butangan nimo ug 1 teaspoon nga oil para pa kate.Lain
sad paagi ,pwede sad na nimo pakulu-an ug SPRITE kay aron mahumok pero
pabilin gihapon ang tambok.

Tapos bombay,ahos, peppercorn ug bay leaf imo na sagol sa tinimplang Suka/PATIS
brown sugar ug pinch nga salt.Imo jud na ayuhon pag mix.Tapos imo to isagol
imo pinakupsan nga baboy .Tapos imo na sya nga luto-on 1 hour hantod mahubas
gamay ug makita nimo nagawas na iya mantika ug na sticky na ang sauce nya.

Optional lang ha…naa ra na nimo kung ganahan ba ka ani…
Ako bana ganahan ug creamy ang sabaw sa humba mao ako gina pun-an ug
evaporated milk 1 tbsp.ug gamay nga grated cheese.

Picture credited to: foxyfolkxy.com

Source: http://www.theworldoffilipinas.com

Facebook Comments