KINILAW (with GATA VERSION)
INGREDIENTS: 1/2 kg fresh fish meat
100 mL espiso na tono/gata sa lubi(suka ang gigamit pagkumot)
350 mL sukang bahal
5 tbsp sliced onions
5 tbsp sliced ginger
1 medium sized tabon-tabon
1 large biasong
sliced siling bisaya(depende sa imo ang kadaghan)
asin og vetsin
ESTIMATED PREPARATION TIME: 20 MINUTES
PREPARATION PROCEDURE:
1. I-slice ang fish meat(pwede cubes, 2cm or in rectangular prisms, 0.5cmX2cmX) then ibutang sa ref
2. Pagkuha og bowl then ibutang imo onions og ginger. Butangi og gamay’ng suka then pisata ang lamas gamit ang kutsara.
3. Tunga-a ang tabon-tabon then kudkura og ibutang sa platito. Dugangi og gamay’ng suka then pug-i. Isagol ang juice sa imong lamas.
4. Tunga-a ang biasong then pug-i. Ibutang pod sa lamas ang juice.
5. Dugangi dayon og 100 mL na suka imo lamas.
6. Timplahi og asin, vetsin og sili.
7. Tilawi. Kinahanglan paratparat siya gamay kay motab-ang man na pagdugang sa isda. 8. Idugang dayon ang tono/gata. I-mix.(Set aside sa dayon)
9. Kuhaa ang imo fish meat. Butangi sa remaining nga suka then kumuti.(ayaw pod palabi-e’g kumot nga mabungkag na na imo isda, igo ra makatulo ang dugo)
10. After makumotan ang fish meat, isagol didto sa imo kinilaw sauce.
11. I-mix…
iDol Kaon na ta!….
Picture Source: Ang Sarap Recipes
Source: http://lutongbisaya.blogspot.com