‘BULALO’
RREMINDER: Ayaw pagluto ini kung gamay ra ang mokaon, kalas sa gas.
INGREDIENTS: 3kg tul-an sa baka nga ginabas na daan (bukog ra’y nakabug-at ana)
3 tbsp crushed garlic
6 tbsp sliced onions
3 tbsp sliced atsal
3 tbsp crushed ginger ( ayaw lang pinuha)
5 tbsp sliced sibuyas dahunan
sliced siling bisaya or siling espada(optional)
20 mL calamansi(optional)
1/4kg sliced pineapple
100 grams tanglad
50 grams dahon sa sangig
30 mL edible oil
40 mL soy sauce
50 mL sukang bahal
Asin og vetsin
ESTIMATED COOKING TIME: 80 MINUTES
COOKING PROCEDURE:
1. Pagtak-ang og dako na kaldero sa stove. Medium lang ang siga.
2. Ilunod ang oil.Gisaha ang lamas- ahos,sibuyas bombay, luy-a then atsal.
3. If humot na, ilunod imo tul-an dayon ang toyo og suka.
4. Ukay-ukaya, ayaw pamalhi.
5. Butangi dayon og 1.5 liters na tubig.
6. Isunod dayon og butang ang tanglad then taklubi.
7. Inig bukal, timplahi og asin og vetsin. Tilawi if sakto na ang timpla.
8. Ilunod ang pineapple then hinayi ang siga.Taklubi og balik.
9. Wait until the meat tenders.
10. Tilawi og usab ang sabaw, if ni-parat, dugangi’g gamay’ng tubig.
11. Ilunod dayon ang dahon sa sangig og sibuyas dahunan.
12 (Optional) Ilunod ang calamansi juice og sili. (Pwede pod sa imo ra ning bahin/bowl ilunod, gamaya lang)
13. Palunga ang stove then hauna.
YOU’RE READY TO EAT NA….
Picture Source: cdo journal
Source: http://lutongbisaya.blogspot.com/