Ang imong paborito ug lamian nga recipe nga mohurot ug daghang kan-on…
‘Chicken Halang – Halang’
Ingredients:
1/2 kg manok (mas maayo bisayang manok pero ok ra gihapon ang dili bisaya) , gigutad og gagmay
1 kutsara ahos dinukdok
2 kutsara sliced sibuyas bombay
1 piece atsal, sliced
3 kutsara sliced luy-a
5 kutsara sliced sibuyas dahunan
25 mL toyo
10 mL sukang tuba
1/4 kutasara ground pepper
2 kutsara siling espada, sliced
asin og vetsin
20 mL edible oil
ESTIMATED COOKING TIME: 30 TO 45 MINUTES
PAMAAGI:
1. Pagtak-ang og kalaha sa stove (medium lang ang kalayo).
2. Ilunod ang edible oil.
3. Kung init na ang oil, gisaha nag lamas. I-una ang ahos, then ang sibuyas bombay, luy-a, atsal og ang katunga sa sibuyas dahunan.
4.Kung humot na, i-lunod ang chicken meat. Ukay-ukaya dayon.
5. Ilunod ang toyo. Ukay-ukaya napod.(gamit biya tawon og luwag pag-ukay)
6. Isunod ang suka.
7. Ilunod ang paminta liso.
8. Hinayi ang kalayo sa stove then taklubi imo giluto.
9. Lili-lili-a og ukay-ukaya panalagsa ang imo giluto.
10. If hapit na momala ang sabaw. Dugangi dayon og 2 to 4 baso nga tubig(depende sa imo ganahan nga kadaghanon sa sabaw.
11. Kusgi og balik ang kalayo.
(Pwede nimo butangan og tanglad, ok ra gihapon og wala)
12.Pagbukal, timplahi og asin og vetsin.
13. Pataud-tauri ang imo giluto, 10 to 15 minutes.
(Pwede pod nimo sagulan og tono sa lubi)
14. Ilunod dayon ang sili nga espada dayon isunod ang other half sa sibuyas dahunan.
15. Palunga ang stove.
READY TO EAT NAKA OG IMO MGA KA-BERKS….
Source: http://lutongbisaya.blogspot.com
Posted by ige at 9:34 PM
Labels: chicken recipe, food recipe, halang-halang manok, lutong bisaya
Picture Source: www.pinterest.ph